Бронзов медал за Апостол Атанасов на Държавното първенство по ориентиране

15/05/2019

През изминалия уикенд се проведе Държавното първенство за мъже и жени 20-21 в гр. Пещера и околностите му. Клубът ни взе участие с 9 състезателя, които направиха много стабилни бягания и през трите дни.

Първия старт, проведен в центъра на град Пещера, беше спринтова щафета, в която се състезаваха две щафети от нашия отбор от по четири човека в Елитната група. Първият ни тим, съставен от Мариана Атанасова, Григор Караиванов, Валентин Шишков и Елица Атанасова се класира на 5 място. Вторият ни отбор в състав Преслава Стоянова, Апостол Атанасов, Александър Атанасов и Мила Атанасова успяха да заемат 12тата позиция в крайното класиране.

На следващия ден, събота, се проведе и средната дистанция в близост до града. Въпреки неприятния и труден терен нашите състезатели се справиха отлично. В мъжката елитна група Апостол Атанасов зае 8ма позиция, Григор Караиванов 11та, плътно следван от Валентин Шишков и неговото 12то място. При жени 20 Елица Атанасова успя да се пребори за 5тата позиция и да направи най-доброто класиране за клуба ни.

В последния ден от първенството, нашите състезатели бягаха спринтова дистанция в гр. Брацигово и отново дадоха всичко от себе си. Апостол Атанасов се прибра с бронзов медал при Мъже 21 Елит, веднага зад него се нареди Валентин Шишков с 4то място, а Григор Караиванов зае 6та позиция. В Жени 20 Елица Атанасова успя да се класира 17та.

Поздравления на всички за доброто представяне!

Класирания на състезателите ни
*Средна дистанция
Жени:
Елица Атанасова Ж20 – 5то място
Мила Атанасова Ж20 – 32ро място
Преслава Стоянова Ж20 – 37мо място

Мъже:
Апостол Атанасов М21Е – 8мо място
Григор Караиванов М21Е – 11то място
Валентин Шишков М21Е – 12то място

*Спринт

Жени:
Елица Атанасова Ж20 – 17то място
Преслава Стоянова Ж20 – 38мо място
Мила Атанасова Ж20 – 41ро място

Мъже:
Апостол Атанасов М21Е – 3то място
Валентин Шишков М21Е – 4то място
Григор Караиванов М21Е – 6то място
Светослав Благоев М21Е – 26то място