Успешни стартове за клуба на Държавното първенство по ориентиране за деца, юноши и девойки от 12 до 18 г.

03/10/2018

От 22 до 24 септември 2018 се проведе Държавното първенство за деца, юноши, девойки от 12 до 18 години. 12 състезатели от търновския клуб по ориентиране „Трапезица 1954“ се включиха и в трите състезателни дни.

През първия ден се проведе спринтовата дистанция в центъра на град Лясковец. С най-добро представяне от търновския отбор при момчетата е Мартин Славов (М14) заел 16-та позиция, а при момичетата Йоана Атанасова(Ж12) е на 11 място. Дебют в държавни първенства направи и Марта Русева(Ж12), която с много добро бягане се класира 20-та от 50 стартирали момичета.

На Хайдушка поляна, по пътя за хижа Чумерна (гр. Елена), през втория ден от състезанието се проведе Дългата дистанция. Състезателите ни с най-добри представяния през втория старт отново са Марта Русева(Ж12) на 11-то място и Йоана Атанасова(Ж12) на 13-то място в конкуренцията на над 50 момичета.

 

На щафетния старт през последния ден, проведен на хижа Буковец, отборът ни участва с три щафети – при Ж12, М14 и Ж16. Мъжката щафета във възрастова група до 14 години в състав Велислав Долчинков, Мартин Славо и Антон Гушев, заеха 11 място.
Най-добро класиране за деня направиха Неда Димоларева, Преслава Стоянова и Наталия Кандиларова, които успяха да извоюват 6-то място в Ж16.

Освен участието в държавното първенство, клубът ни имаше и трима представители в отворените маршрути, които стартираха, за да се насладят на спорта ни в прекрасната природа на Еленския балкан.

Искаш и ти да пробваш спорта ориентиране?

Имаш възможност да го направиш на някоя от съботните тренировки, които организираме във Велико Търново.
Следващата такава е на 20 октомври в парк Бузлуджа. Виж повече информация във фейсбук събитието(линк) или се регистрирай за участие тук(линк).