Добро представяне на клуба ни на купа “България”

21/06/2015

Отборът на СКО Трапезица 1954 взе участие в “Седмица на ориентирането във Варна”, състояща се в 6 старта за купа “Варненско лято”, “Българска паркова купа” – 3 кръг и купа “България”. Състезанията се проведоха на едни от най-техничните и предизвикателни райони в България, а клубът-организатор “Бегун” се представи отлично с провеждането на състезанията като направи седмицата истински празник на спорта ни за над 800 души от България и Европа.

kupa bulgaria

Отборът ни след стартовете за купа България край Златни пясъци

 

Клубът ни взе участие с 21 състезатели в различни възрастови групи. Най-добре се представи опитната ни състезателка Марияна Атанасова, която спечели сребърния медал в Ж35. Надежда Стоянова се пребори за бронза при Ж21А. Малко не достигна на Елица Атанасова да спечели медал, заемайки 4-то място при Ж18. В същата група Калина Петкова е 12-та.В групата Ж16 Марина Маринова се класира също 12-та. При момичетата до 14 години Наталия Кандиларова е 14-та, Мила Атанасова – 16-та, а дебютантката на клуба ни Преслава Стоянова е 36-та, само след 3 тренировки и работа с карта. Най-малката ни състезателка Йоана Атанасова се класира на 11 място при момичетата до 10 години.

Joana

Йоана Атанасова на последна контролна точка

 

При момчетата най-добре се представи Никола Михайлов, който се класира 6-ти на много малка разлика зад победителите. Тодор Стефанов и Владимир Друмев са съответно 24-ти и 27-ми в същата група. При малките момчета добре се представи Мартин Славов, който се пребори за 10-та позиция в силна и многобройна конкуренция. Антон Гушев е 30-ти в първото си състезание. Йордан Стоянов и Михаил Митов се класираха 31-ви и 35-ти. Националният ни състезател Валентин Шишков след лека контузия в първия старт не успя да покаже най-доброто от себе си и остана 7-ми в М18. На него му предстоят стартове за Европейско юношеско първенство след няколко дни. Пожелаваме му бързо възстановяване и успех в стартовете в Румъния. Единственият ни представител в Елитната група Светослав Благоев се нареди на 17-та позиция.

Отборът продължава с провеждането на летни занимания по ориентиране за деца, които се провеждат 2 пъти седмично в различни паркове на града. Всеки, който желае може да се запише и да посещава заниманията Вторник и Четвъртък от 10:00ч.

Карти, снимки и пълни резултати от стартовете може да намерита тук.

 

Martin KB

Мартин Славов, М12

Natali Kupa BG 1

Наталия Кандиларова, Ж14

Joana i vsi4ki drugi

Йоана Атанасова, Ж10