2 бронзови медала от Държавното първенство по ориентиране – Дълга и Щафети

24/06/2019

През изминалия уикенд, във Велинград се проведе Държавното първенство по ориентиране за Мъже и Жени 20-21 години – дълга дистанция и щафети.
Клубът ни беше един от основните организаторите на проявата с основното участие на Георги Карталов, който състави съдийския апарат на състезанието, но също така подготви картите и маршрутите за двете дистанции. Клубът ни взе участие със 7 състезатели в три от четирите основни групи.

 

Дълга дистанция – 22 юни, събота

Дългата дистанция традиционно е една от най-тежките дисциплини за състезателите по ориентиране. Маршрути със сериозна дължина и времетраене, пресечен терен и много предизвикателства в избора на варианти между отсечките.
При Мъже 21 Елит, Валентин Шишков успя да завоюва бронзовия медал в силна конкуренция. Той премина състезателния маршрут с дължина 11,2 км, 630 м денивелация и 23 контролни точки за 1ч 46 мин. Победител в групата стана Кирил Николов (Вариант 5 Търговище) с 12 мин. аванс пред Валентин Шишков, а 2-ри се нареди Ивайло Каменаров (Компас крос Русе). В същата група Светослав Благоев се класира 17-ти от 42 стартирали. Апостол Атанасов не завърши дистанцията, за да съхрани сили за предстоящата щафета. При Жени 20, единствената ни състезателка Елица Атанасова се класира на 11-та позиция, а при Жени 21 Елит, Марияна Атанасова се класира също 11 от 24 стартирали.

3 място за Валентин Шишков при Мъже 21 Елит – Дълга дистанция

Щафета – 23 юни, неделя

В една от най-атрактивните дисциплини – щафетата, клубът ни участва с 2 отбора при Мъже и Жени 21 Елит.
Мъжете в състав Валентин Шишков, Григор Караиванов и Апостол Атанасов, успяха да затвърдят доброто представяне от миналата година и спечелиха отново бронзовия медал. Те имаха шанс да се борят и за по-челни позиции, но допуснаха малки грешки, които ги оставиха на 2 мин от 2-то място (Компас крос Русе) и на 4 мин от победителите в групата – Вариант 5 Търговище. При Жени 21, Надежда Стоянова, Марияна Атанасова и Елица Атанасова се класираха на 8-ма позиция.

3-то място за щафетата на Трапезица 1954 Велико Търново при Мъже 21 Елит

Резултати – Дълга дистанция
Резултати – Щафети