Клубна Екипировка 2021-2023

Изборът на дизайн за клубната екипировка вече започна! Първите предложения може да видите отдолу снимки, както и няколко думи за предимствата и недостатъците. Това е част от екипировката, която всеки ще получи срещу заплатен членски внос в следващите 3 години. Анкетата за вашите предпочитания и предложения е на края на този пост. За да видите по-детайлно всяко едно предложение, кликнете върху съответната снимка.

 

Шорти и късо клинче

Ето това са двата предложени варианта за цветове на шортите и на късото клинче. Предимството на черният модел е това, че може да се използва с много и различни горнища, тези, на които им се струва странно да бягат с лилаво, но биха предпочели да са с клубно долнище на спринт, на пистата, на състезание в парка или на тренировка през лятото, биха предпочели този по-универсален модел. От друга страна, това лилаво е цветът, който отличава клуба през последните години. Всеки, който види този цвят знае за кой отбор става въпрос - не само в средите на ориентирането, а и обикновените хора, които са били на стадиона по време на тренировка на клуба.

Бъф

Бъфът е един от най-употребяваните аксесоари заради това, че може да се превърне в почти всичко -лента, шапка, накитник, шал, и други, но в почти всички свои форми, той е сгънат и детайлите, които са по средата биват осукани или деформирани. Надписите от друга страна понякога се оказват наобратнои не винаги могат да сочат 'нагоре'. В този случай въпросът е до лична преценка, основният дизайн е еднакъв и добре познат.

Представителни горнища

При представителните горнища е важно да се отбележи, че много отбори не само в България, но и по света използват комбинация от светли и тъмни цветове (най-често черно). Отборите с голяма емблема на гърба не са много често срещани, но ги има. Тук отново изборът се определя от лични предпочитания дали горнището да е по-светло или по-тъмно. Изборът на горнище и долнище често един от най-важните, защото това е начинът, по който ще изглежда целият отбор на финалната арена, на откриване, закриване и награждаване на всяко едно състезание през следващите няколко години.

Представително долнище

 

При долнищата, въпросът е подобен както при шортите и клинчетата - дали да е нещо, което ще може да се носи самостоятелно без проблем, или да си "ходи" с горнището. Най-често срещаните долнища са едноцветните и по-точно - черните. В нашият случай изборът при едноцветен вариант е черно или лилаво. Черното е универсално, а лилавото - уникално и цвета на долната част на горнището е същият като този на долнището. Вариантът с жълто в долната част на крачолите означава, че всеки, който го носи веднага ще бъде асоциран с клуба. Лилаво носят много спортни клубове в Търново, но това жълто по този начин е само на нашия клуб. Това си има и своите недостатъци, разбира се, ако на финалната арена е кално, всяка пръска кал ще се вижда добре на фона на светложълтото.

Дълъг клин

Дълъгият клин е долнището, което се използва през зимата или като алтернатива на 3/4 долнище и чорапи. Тук е важно да се реши дали клинът е версията за бягане на представителното долнище и трябва да е със същия дизайн, или трябва да е по-различно. Вариантите за сега са 3 - 2 идентични на представителните долнища и едно, което е подобно, но със светложълта долна част на крачолите. След като това е краят на този пост, важно е да се спомене, че при желание може да се поиска и вариант, който е изцяло черен и с логото на клуба - както представителното долнище. Освен това, различни идеи могат да бъдат представени за обсъждане, което означава, че ще има още такива постове, но с по-малко информация и артикули.

 

Може да гласувате за вашите предпочитания и да давате предложения в тази анкета!