Бронзов медал за женската ни щафета при Елита

03/06/2015

На 30 и 31 май в гр. Пазарджик и околностите се проведе държавно първенство по ориентиране – спринтова щафета и щафета. Клубът ни взе участие с по 2 щафети и в двата старта.

IMG_20150531_144131

Спринтовата щафета се състои от 4 поста(жена, мъж, мъж, жена) и се провежда предимно в градска и паркова част, в случая – центъра на гр. Пазарджик. Първата ни щафета в състав Надежда Стоянова, Григор Караиванов(с първо време от всички състезатели), Валентин Шишков, Елица Атанасова се класира на челната 6-та позиция в конкуренцията на 33 щафети. Втората щафета на клуба беше в състав Невин Мутафова, Александър Атанасов, Светослав Благоев, Мариана Атанасова. Те се класираха на 14-та позиция.

В нормалната щафета, клубът ни записа и най-доброто представяне през последните няколко години. Женският ни отбор в състав Надежда Стоянова, Мариана Атанасова и Елица Атанасова се пребориха за бронзовите медали след добро и равностойно бягане на всички постове. При мъжете щафетата ни не изневери на състава си от последните няколко години – Александър Атанасов, Валентин Шишков и Григор Караиванов. След известни проблеми на втори пост и контузия на Валентин, отборът ни заемаше 13 позиция, но Григор Караиванов успя със стабилно бягане и малки грешки да изведе състава ни до 6-та позиция.

За юни месец предстои най-голямото състезание по ориентиране в България – купа България, което ще се проведе на едни от най-техничните райони в България – Златни пясъци. Клубът ни ще вземе участие както с опитните, така и с начинаещи състезатели.